Cum să instalați un rezervor septic pe propriile mâini
Cum să instalați un rezervor septic pe propriile mâini

În acest articol vă vom spune cum să instalati o fosa septica pe cont propriu, luând în considerare toate nuanțele de conducte, conectare și funcționare a acestei instalații de tratare a apelor uzate. 


Echiparea unei case de țară cu comunicații implică o eliminare competentă și confortabilă a apelor uzate. În cazul în care zona privată în care se află casa are un sistem centralizat de canalizare, este o idee bună. În caz contrar, trebuie să vă gândiți serios fie la echiparea unei gropi de canalizare, fie la instalarea unei stații de epurare a apelor uzate. Acesta din urmă are multe avantaje, în timp ce constructorii experimentați numesc din ce în ce mai mult o groapă de canalizare o "bombă cu ceas".


Ce este o fosă septică și cine o instalează

Instalația septică este considerată cea mai eficientă instalație de tratare atunci când este vorba de o casă suburbană care necesită un sistem de canalizare autonom. Esența muncii sale este destul de simplă, iar gama de dispozitive cu diferite funcționalități este foarte diversă. Dar acesta nu este singurul lucru care face ca septica să fie populară: gama largă de servicii de instalare permite clientului să nu se implice deloc în procesul de instalare, limitându-se la a comanda și a accepta lucrarea la finalizarea ei.


Cu toate acestea, merită investiția suplimentară dacă proprietarul este capabil să facă singur lucrările de instalare? Costul acestor servicii este destul de ridicat, iar mulți proprietari de locuințe doresc, de asemenea, să supravegheze personal lucrările, în special atunci când este vorba de instalații costisitoare și solicitante din punct de vedere tehnic.


În general, toate lucrările de instalare a instalațiilor septice pot fi efectuate de persoane care nu au cunoștințe vaste despre eliminarea și tratarea apelor uzate. Dacă sunteți hotărât să efectuați singur lucrările, puteți utiliza următoarele instrucțiuni detaliate de instalare a unei fose septice cu sistem de drenaj , care este un model de stație de epurare a apelor uzate.


Selectarea unei locații pentru fosa septică

Primul lucru care trebuie luat în considerare este locul unde se va amplasa fosa septică. Concentrarea ar trebui să fie ghidată, în primul rând, de dimensiunile dispozitivului. În cazul nostru, avem nevoie de un teren cu dimensiunile de 2,4 x 2 metri unde va fi săpată groapa. Dimensiunile excavației pot varia în funcție de dimensiunea unității în sine. De asemenea, luați în considerare o rezervă pentru umplutură - minimum 0,4 metri pe fiecare parte.

Post a Comment

Previous Post Next Post